Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar
Wiki Article
Kapı açıkken otomatik kapanma mekanizması sayesinde yangının başlangıçladığı taraftan zararlı etkileri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam etmiş olduğu karınin emniyet marjı olarak da değerlendirilebilir. .
Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere uslu yangın çıkış noktasının olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate alınarak vacip adetda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.
Böylecene imalattan kullanıma kadar güzeşte sürecin sonucunda insanoğluı esenlıklı şekilde zemine münakalat amacına ulaşılmış olur.
3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince ırak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki aralık diyagonal mesafenin nısıfsından, yağmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.
Yangın Bapsı duman sızdırmaz özelliğe malik olması nedeniyle yangın takkadak insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Bu baplar hariçya esaslı ve kolaylıkla açılabilen strüktürya sahiptir.
üste metodik olarak denetleme etmeli ve kapı fitillerinin hala yaman sızdırmaz evetğundan güvenli olmalkaloriız.
Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran daha azca yeğleme edilmesinin sebebi insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya denge kaybı gibi şeyler yaşayabilmeleridir.
Yangın merdiveni, her çhemayar yapı içinde mevcut insanoğluın ve başka işlekların yangın yahut rastgele bir ivedili hâlet Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul esnasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin kuruluşlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme iye, örgülması ıztırari, kuruluşların vazgeçilemez unsurları beyninde mahal almaktadır.
Fakat zirdaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda vahit yangın çıkışı ve yangın merdiveni gestaltlması ıztırari olarak ikrar edilmektedir.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine yaraşır olarak belirlenen bölgelere ve adetlara bakılırsa yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut benzeyenında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her mevsim sere serpe buzakılmalı ve engellenmemelidir.
Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Niteliksiz şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara malik olan bir gestaltsı vardır.
120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda yaman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini esenlar ve sağlamlıklı bir şekilde hadise yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.
Domestik itfaiye aracı yetkilileri ve yapı denetçileri, yangın merdiveni niyetını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Tasavvurın tüm aranjör gereklilikleri huzurladığından ve güvenli bir tahliye rotası sağlamada koygun başüstüneğundan sakıncasız olurlar.
Bu rabıtalamda yangın bapları ile irtibatlı emniyetli yangın merdivenleri bile oluşturmak önemlidir. Esasen yangın merdivenleri ve yangın kapısını ayrı bir yöntem ya da ekipmanmış kabilinden düşünmemek gerekir.